Veiliger schoolomgevingen

Brussel Mobiliteit maakt de schoolomgevingen in het Gewest veiliger. TRIDÉE verkent de knelpunten en geeft concreet advies op maat.

Kinderen kunnen veilig en actief naar school, te voet, met de fiets en het openbaar vervoer: dat is het streefdoel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor schoolmobiliteit. Aan de schoolpoort en op ruimere aanlooproutes en fietsroutes zit dat vaak nog niet goed, door de manier waarop de ruimte en de verkeersstromen zijn georganiseerd. Daarom pakt Brussel Mobiliteit de afgelopen jaren versneld schoolomgevingen aan.

TRIDÉE ondersteunt met het nodige voorwerk sinds begin 2024. Even op de desktop de situatie verkennen en klachten en ongevallen bekijken. En dan vooral ter plaatse voor observaties en expertanalyse. Hoe zichtbaar is de schoolingang, hoe veilig en comfortabel zijn de openbare ruimte, de trottoirs en de fietspaden, de kruispunten en de oversteekplaatsen? En vooral: wat gebeurt er werkelijk, hoe gedraagt iedereen zich: waar zitten de grootste stromen van alle gebruikers, welke bewegingen maken ze vaak, hoe vlot of moeizaam loopt dat, waar zien we terugkerende conflicten en gedragsproblemen, zien we ontspanning of stress?

We dringen door tot grondoorzaken, en stellen verbetermaatregelen voor op de korte termijn én meer fundamentele oplossingen door ruimtegebruik, ontwerp of verkeerscirculatie aan te passen. 


Wil je graag meer weten over dit project?
Contacteer ons !

 



Schoolomgeving 3

Schoolomgeving 2

Gerelateerde Projecten

Veilige schoolomgevingen in Wevelgem

Vier proefopstellingen verbeterd
Lees meer

Schoolmobiliteit Merksplas

Werken aan duurzamer en veiliger schoolverkeer
Lees meer

Schoolomgeving Meerhout – een nieuwe aanpak

TRIDÉE begeleidde de gemeente Meerhout bij de opstart van een participatief herinrichtingstraject voor...
Lees meer

Webdesign by Studio Odilo Girod. Built by Gerben Schmidt, BlogBird.